Location Amsterdam Schiphol Airport

Nieuwe website Schiphol Real Estate & b-to-b nieuwsbrief 

Posted on 1 min read

Vorige week ging de nieuwe Real Estate website live! Met meer ruimte voor fotografie, video’s en dronebeelden krijgen bezoekers een goede impressie van het diverse gebouwportfolio en de vele faciliteiten op Schiphol. Hard meegewerkt aan de content. Grote mijlpaal. Daarnaast ook weer een update verzonden naar makelaars om zo de mogelijkheden van huren in het WTC Schiphol Airport onder de aandacht te brengen. Op Schiphol vindt ieder bedrijf gegarandeerd een fraaie vestigingsplek! 

Share

Vastgoed communicatie Schiphol Real Estate

Posted on 1 min read

Bij Schiphol hop ik van de ene naar de andere mooie opdracht. Zo ben ik sinds een jaar betrokken bij de marketing communicatie initiatieven van Schiphol Real Estate. De business parken op de luchthaven zijn uitstekend bereikbaar en het aanbod van kantoren en bedrijfsruimte is divers. Hoe we dit meer bekend maken bij diverse doelgroepen? Met gerichte online campagnes op LinkedIn & Funda in business, door heldere communicatie op de website en in brochures én door leuke events voor vastgoedadviseurs te organiseren. Schiphol is een mooie vestigingsplek voor grote én kleine bedrijven, die (inter)nationaal zaken doen…en iedereen moet dit weten.

Share

Implementatie nieuwe visuele merkidentiteit

Posted on 1 min read

Schiphol Parking heeft vorig jaar de visuele merkidentiteit verbeterd. De sterke visuele identiteit bestaat uit meerdere elementen die samen nu een kloppend geheel vormen. Ze vertellen een verhaal: Onbezorgd, veilig parkeren op Schiphol. Het logo, de vormentaal, kleuren, typografie en beeldtaal vind je nu overal terug. Online op de nieuwe website, in campagnes en ook offline op parkeerautomaten, reclamezuilen en de signing in de parkeergarages. Uitdagend en groot project. Gaaf om een bijdrage geleverd te hebben aan de implementatie van de nieuwe visuele identiteit. En trots om te zien hoe alles nu zichtbaar is.

Share

Integratiecommunicatie luistert nauw

Posted on 1 min read

Schiphol brengt IT-onderdelen terug naar de business. Dit betekent dat sommige IT collega’s een nieuwe werkplek krijgen bij een andere afdeling. Met de integratie van IT Project Delivery met Schiphol Projects mocht ik een handje helpen. Integratiecommunicatie luistert heel nauw. Collega’s op het juiste moment informeren over de aanstaande veranderingen, met de juiste boodschap en een goede tone of voice, daar draait het om. Elk woord, elke presentatie telt! Mooi integratietraject waarbij verbinding, concrete en menselijke communicatie centraal stond. Communicatie instrumenten als fysieke sessies, persoonlijke gesprekken, Sharepoint, Schiphol intranet, video en mail zorgvuldig ingezet. Begin 2023 sloot ik dit traject af met een nieuwjaarsontbijt en hopelijk is iedereen weer gemotiveerd aan de slag.

Eerder dergelijke trajecten begeleid bij Douwe Egberts, Telfort en ING.

Share

Fotografie begeleiding Schiphol Parking

Posted on 1 min read
Fotografie begeleiding Schiphol Parking | Nathalie Samson

Wat een toffe weken hebben we achter de rug. Voor de nieuwe visuele identiteit van Schiphol Parking hebben we diverse beelden geschoten van alle Parking producten. Dit is: nadenken over passend beeld voor de nieuwe website omgeving en reclame uitingen, vervaardigen van een heldere fotografiebriefing, plannen, voorbereiden, shoot-team samenstellen, modellen selecteren, budgetbeheer, lange draaidagen….maar het belangrijkste: veel lol. En het eindresultaat? Pakkend afwisselend beeldmateriaal. Parkeer je auto op de officiële Parking van Schiphol: onbezorgd parkeren!

Share

Snackable content werkt in je voordeel

Posted on 1 min read

Iedereen oriënteert zich tegenwoordig online. Wat kan ik ergens krijgen, hoe groot is het assortiment, wat zijn ervaringen van anderen? Je vindt het op internet. En hoe zorg je er dan voor dat mensen langer blijven hangen op je site? Maak gebruik van snackable content. Korte licht verteerbare stukjes inhoud met visueel krachtig beeld. Dit zorgt voor een extra touch: een stukje beleving. Het stimuleert het sociaal delen en het aantrekken van nieuwe leads. Natuurlijk blijft long copy nog steeds belangrijk voor SEO, omdat het algoritme van Google grotere inhoud beloont met een goede zoekpositie. Maar snackable content first. Het helpt om informatie goed over te brengen en bezoekers langer te boeien. Voor Schiphol diverse nieuwe service en merkpagina’s gelanceerd….uiteraard met snackable content.

Share

New way of working voor effectieve communicatie

Posted on 1 min read
Communicatie voorbereiding voor de opening van Gate 24/7 op Schiphol Plaza

Werken vanuit geïntegreerde marketingcommunicatie zorgt ervoor, dat er via diverse communicatiekanalen één duidelijke, consistente en overtuigende boodschap over een bedrijf en haar producten en services wordt verspreid. En ik geloof heilig in de kracht hiervan! Het vereist allereerst een overzicht van alle contactpunten waar de klant, passagier of collega, het bedrijf, de producten of services kan tegenkomen. Daarna denk je na over welke boodschap, je aan wie, waar en wanneer vertelt. Samen met collega’s heb ik voor Schiphol gewerkt aan een vernieuwde manier van werken om nog beter geïntegreerd te communiceren. Met een eenvoudig briefings- en planningsformat werken we nu efficiënter samen. Zo opende vorige week de eerste self-service winkel op Schiphol Plaza, onder de naam Gate 24/7. Dag en nacht kun je terecht voor eten, drinken, verzorgingsproducten, elektronica en last minute reisbenodigdheden. De communicatie was eenduidig en in de juiste volgorde: perscommunicatie, berichtgeving op de website, online, social media en de interne communicatie gingen samen op. Hoe tof? Samen vooruit.

Share